NVV start social media-campagne #KiesPartijvoordeBoeren


  12-03-2015
  NVV start social media-campagne #KiesPartijvoordeBoeren
  De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) start aan de vooravond van de Provinciale Staten verkiezingen een grootscheepse social media-campagne: #KiesPartijvoordeBoeren.

  De NVV wil met de campagne bereiken dat boeren, tuinders, telers én landbouwgezinde burgers op 18 maart massaal naar de stembus te gaan en kiezen voor partijen die de landbouw een warm hart toe dragen.

  ‘Provincies worden steeds belangrijker in de besluitvorming rond landbouw. Denk aan vergunningverlening voor modernisering en uitbreiding van bedrijven. Wij roepen iedereen daarom op: ‘Kies partij, vóór de boeren’, licht NVV-voorzitter Ingrid Jansen toe.

  Videoboodschappen
  De NVV trapt de #KiesPartijvoordeBoeren-campagne af met videoboodschappen van vier (kandidaat)Statenleden: Ton Braspenning (CDA Noord-Brabant), Bastiaan Meerburg (VVD Gelderland), gedeputeerde Hester Maij (CDA Overijssel) en Matthijs Oosterhuis (VVD Groningen).

  Zij zijn de eersten die zich in de filmpjes uitspreken vóór de landbouw en kiezers oproepen landbouwgezind te stemmen. De video’s zijn gemaakt in samenwerking met Agrio Uitgeverij in ’s-Heerenberg.

  Oproep
  De NVV roept boeren en politici in heel Nederland op óók een korte videoboodschap te maken met de oproep om landbouwgezind te stemmen en deze te delen via de eigen social media. Ook wordt gevraagd de video te sturen aan info@nvv.nl en te delen op de Twitter- en Facebookaccounts van de NVV.  

  Bepalend
  Ook Ingrid Jansen heeft een videoboodschap opgenomen. ‘Het is meer dan belangrijk dat op 18 maart Statenleden worden gekozen met gezond boerenverstand en een hart voor onze boeren, tuinders en telers’, zegt zij. ‘Boeren zijn immers onze voedselproducenten, dragen voor miljarden bij aan de Nederlandse economie en verdíenen een goede vertegenwoordiging in de politiek.’

  Recept voor Duurzaam Varkensvlees
  Als voorbeeld van provinciale besluitvorming noemt Jansen de varkenshouderij. ‘De varkenssector heeft de komende jaren ontwikkelingsruimte nodig om de duurzame ambities zoals verwoord in het Recept voor Duurzaam Varkensvlees te verwezenlijken.

  Ratio in plaats van emotie
  ’Daarom hebben wij provinciale politici nodig, die besluiten nemen op basis van ratio in plaats van emotie. Dus gá stemmen op 18 maart en kies partij, vóór de boeren en roep uw collega's, vrienden en familie op dit ook te doen!', aldus Ingrid Jansen.

  Video Bastiaan Meerburg (VVD Gelderland):   Video Hester Maij (CDA Overijssel):  Video Ingrid Jansen (voorzitter NVV):   Video Ton Braspenning (CDA Brabant):  Video Matthijs Oosterhuis (VVD Groningen):


  NVV nieuws

  Terug

  Lid worden?
  Zij sponsoren de NVV

   archief
   juni 2018
   mei 2018
   maart 2018
   januari 2018
   december 2017
   november 2017
   oktober 2017
   september 2017
   augustus 2017
   juli 2017

   Twitter