NVV presenteert de Verken-burger


  22-06-2015
  NVV presenteert de Verken-burger

  De NVV heeft vanavond tijdens de Algemene Ledenvergadering in Heteren, de zogenoemde ‘Verken-burger’ gepresenteerd.

  Tweede Kamerlid Helma Lodders (VVD) nam de eerste Verken-burger in ontvangst, uit handen van NVV-voorzitter Ingrid Jansen.

  De Verken-burger heeft een dubbele lading: Verken is dialect voor ‘varken’, maar staat ook voor ‘Verkennen’: Het verkennen van de burger en de burger die de varkenshouderij komt verkennen.

  Dialoog en open stallen
  De hamburger, uiteraard gemaakt van 100 procent varkensvlees, staat symbool voor de ambities van de NVV om burgers en varkenshouders via dialoog en open stallen dichter bij elkaar te brengen.

  ‘Via meer dialoog en transparantie willen wij de burger in toenemende mate betrekken bij onze sector met als doel het creëren van breed maatschappelijk draagvlak voor de varkenshouder en zijn (gezins)bedrijf’, zegt Ingrid Jansen.

  Deze ambities zijn ook verwoord in het Recept voor Duurzaam Varkensvlees.

  Uitvoeringsagenda
  De presentatie van de Verken-burger is alvast een voorschot op de uitvoeringsagenda van het Recept voor Duurzaam Varkensvlees.

  Deze uitvoeringsagenda bevindt zich in de afrondende fase. Dialoog met de maatschappij is een prominent onderdeel van de uitvoeringsagenda.

  NVV-leden
  De Verken-burger is gemaakt door varkenshouders en NVV-leden Hans en Annet Joosten uit Dodewaard. Zij zijn tevens slager en leverancier van vleespakketten en nemen de Verken-burger met ingang van vandaag al op in hun vleesassortiment.

  Tijdens de ALV konden alle aanwezigen de Verken-burger proeven.
  Hans en Annet Joosten met Ingrid Jansen in het midden


  NVV nieuws

  Terug

  Lid worden?
  Zij sponsoren de NVV

   archief
   juni 2018
   mei 2018
   maart 2018
   januari 2018
   december 2017
   november 2017
   oktober 2017
   september 2017
   augustus 2017
   juli 2017

   Twitter