Enorme bijval voor open brief Chris Hoeven


  28-11-2014
  Enorme bijval voor open brief Chris Hoeven
  De open brief die NVV-lid en varkenshouder Chris Hoeven gisteren stuurde aan boeren, burgers van Nederland en de politiek heeft enorme bijval gekregen.

  Hoeven kreeg uit het hele land steunbetuigingen en complimenten voor de wijze waarop hij heeft gereageerd op de brandstichting in zijn scharrelvarkensstal, afgelopen zondag 23 november.

  Beduusd
  Hoeven is er nog beduusd van. ‘Enorm veel reacties uit alle hoeken en gaten. Zelfs mensen die niets moeten hebben van de intensieve varkenshouderij hebben hun steun uitgesproken. Ik wil iedereen die op welke manier dan ook steun heeft uitgesproken heel erg bedanken.’

  Ook media besteedden volop aandacht aan de open brief. Dit leverde Hoeven via de websites van diverse kranten opnieuw tientallen steunbetuigingen op.

  Twitter
  Via Twitter werd de open brief honderden keren getweet en geretweet (doorgestuurd) en via de Facebook-pagina van de NVV werd de brief tientallen keren gedeeld.

  Indrukwekkend
  De reacties op Hoevens brief variëren van ‘indrukwekkend’, ‘prachtig’, ‘mooi’, ‘aangrijpend’, ‘emotioneel’, 'hoed af', 'petje af', tot ‘knap verwoord na zo’n heftige gebeurtenis’. 

  Chique
  Eigenares Dafne Westerhof van Het Beloofde Varkensland (Familie Bofkont) in Amstelveen, een soort rusthuis voor varkens uit de intensieve veehouderij, twitterde: ‘Een hele chique reactie op een schandalige actie.’

  Onder anderen Kamerleden Elbert Dijkgraaf en Jaco Geurts reageerden persoonlijk naar Chris Hoeven.

  Gemene streek
  Dijkgraaf schreef: ‘Via de NVV ontvingen we uw open brief naar aanleiding van de brandstichting op uw bedrijf. Erg vervelend dat via zo’n gemene streek gecommuniceerd wordt. Sterkte toegewenst bij het afhandelen van de schade etc.! Goed dat u deze open brief hebt geschreven. Het is inderdaad van groot belang dat de dialoog aangegaan wordt en dat met open vizier met elkaar gesproken wordt. We kunnen dat alleen maar onderstrepen en proberen daar vanuit de politiek ook onze bijdrage aan te leveren.’

  Sharon Dijksma
  Staatssecretaris Sharon Dijksma stak Hoeven via een twitterbericht, met een link naar de brief, ook een hart onder de riem. ‘Lezen!’, twitterde zij over Hoevens brief.

  'Heel mooi dat de staatssecretaris zo heeft gereageerd', vindt Hoeven. 'Dat geeft mij extra steun voor mijn doel: praten mét elkaar in plaats van tégen elkaar.' 

  Lees hier de open brief

  Reageren?
  info@nvv.nl

  Foto: Pigbusiness.nl


  Media over Chris Hoevens brief
  Geenstijl.nl: Boer wil dialoog na brandbomaanslag op bedrijf
  Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad, Gelderlander: Noodkreet van boer na brandstichting in varkensstal
  Omroep Brabant: Varkenshouder nodigt brandstichter uit: 'Het liefst geef ik die een rondleiding'
  Pigbusiness.nl: Varkenshouder doe oproep uit het hart
  Nieuweoogst.nu: Varkenshouder wil dialoog na brandstichting
  Varkens.nl: Emotionele oproep tot aangaan dialoog
  Agriholland.nl: Door brand gedupeerde varkenshouder roept op tot dialoog

  NVV nieuws

  Terug

  Lid worden?
  Zij sponsoren de NVV

   archief
   juni 2018
   mei 2018
   maart 2018
   januari 2018
   december 2017
   november 2017
   oktober 2017
   september 2017
   augustus 2017
   juli 2017

   Twitter