QLL-modules per 1 maart 2014 beëindigd


  03-03-2014

  Sinds afgelopen weekeinde, 1 maart 2014, zijn de toezichtfaciliteiten van QLL vervallen. Een van de gevolgen is dat er alleen nog klepkeuring mogelijk is.
   
  Hieronder op een rij wat het afschaffen van de QLL-modules verder betekent.
   
  Vanaf heden:

  • Is alleen nog klepkeuring mogelijk, zowel op primaire bedrijven als op verzamelcentra. De veewagen zal dus ook altijd aanwezig moeten zijn. De NVWA-dierenarts is altijd aanwezig tijdens het laden van de dieren.
  • De tweede verzamelslag van slachtschapen en -geiten vervalt. Toegestaan is nog maar
   1 verzamelslag van slachtschapen en -geiten.
  • De tweede verzamelslag van kalveren, jonger dan 12 weken, vervalt. Toegestaan is nog maar
   1 verzamelslag van kalveren, jonger dan 12 weken.
  • Het verzamelen van weiderunderen is niet meer toegestaan.

  De NVWA vraagt tevens aandacht voor de volgende punten:

  • De NVWA heeft haar instructies, interventiebeleid en aanvraagformulieren aangepast. Vanaf donderdag 27 februari 2014 zijn de nieuwe aanvraagformulieren beschikbaar op de website van de NVWA. Let op dat de oude aanvragen (de historie) niet meer inzichtelijk zullen zijn. 
  • Aanvragen voor een keuring vanaf 1 maart 2014 waarbij nog gebruik is gemaakt van de QLL-modules (die dus voor 27 februari zijn ingediend) zijn ongeldig en moeten opnieuw worden ingediend.
  • Doorlopende blokperiodes op verzamelcentra moeten worden herzien en opnieuw worden opgegeven aan de NVWA.
  • Houd rekening met de langere keurtijden. De dierenarts moet de tijd krijgen om de klepkeuring correct uit te voeren. Als richtlijn voor een keuring van slachtvarkens geldt dat er een kwartier nodig is voor het laden van 100 varkens op een verzamelcentrum (exclusief minimaal 1 kwartier administratie) en op de boerderij minimaal 1 uur en 3 kwartier (exclusief minimaal 1 kwartier administratie) voor een volle veewagen.
  • De NVWA zal haar uiterste best doen om alle aanvragen te behandelen, maar het kan voorkomen dat dit niet lukt en exporten geweigerd of verschoven moeten worden!
  • Klepkeuring betekent dat de dierenarts keurt aan de klep van de vrachtwagen en geen andere activiteiten in de tussentijd doet, zoals het invullen van het certificaat.
  • Het is van groot belang dat u tijdig en volledig de aanvraag indient. Na het verstrijken van de aanvraagtermijn kan nog maar zeer beperkt worden gewijzigd.
  Voor meer informatie kunt u terecht bij het Klantcontactcentrum NVWA (0900-0388 / info@nvwa.nl).
  NVV nieuws

  Terug

  Lid worden?
  Zij sponsoren de NVV

   archief
   juni 2018
   mei 2018
   maart 2018
   januari 2018
   december 2017
   november 2017
   oktober 2017
   september 2017
   augustus 2017
   juli 2017

   Twitter