BELANGRIJKE INFO OVER 4-DAGENEIS!


  17-10-2014
  BELANGRIJKE INFO OVER 4-DAGENEIS!
  Binnenkort ontvangen zeugenhouders van de NVWA een brief over de 4-dageneis. Zeugenhouders met problemen komen in aanmerking voor een belegeleidingstraject.

  NVV en LTO zijn continu in gesprek met het ministerie van Economische Zaken. In die gesprekken uiten wij keer op keer onze zorgen over de problemen die de invoering van de groepshuisvesting in de vroege dracht voor een groot aantal zeugenhouders met zich meebrengt.

  Signalen
  NVV en LTO hebben in de afgelopen maanden veel signalen ontvangen van leden, waaruit blijkt dat het welzijn en de vruchtbaarheid van de zeugen ernstig geschaad wordt door de 4-dageneis.

  Geen wettelijke verplichting
  NVV en LTO willen dat bedrijven die wél op een goede manier kunnen werken met de 4-dageneis, beloond worden vanuit de markt. 

  De inzet van NVV en LTO blijft dan ook dat de 4-dageneis geen wettelijke verplichting moet zijn, maar dat varkenshouders de maatregel uit de markt krijgen betaald.

  Probleem in beeld
  Het is nu hét moment om de werkelijke omvang van het probleem ook voor de overheid in beeld te brengen!

  Is of was op uw bedrijf sprake van verminderd dierwelzijn (bv. stress, beschadigingen, beenwerkproblemen, extra afvoer van zeugen) of vruchtbaarheidsproblemen (bv. lager afbigpercentage, lager aantal levend geboren biggen) als gevolg van introductie in de groep op 4 dagen, meldt u zich dan bij de NVWA!

  Hoe ziet het traject eruit?
  1. U meldt op de site van de NVWA dat u problemen heeft met de 4-dagen eis. (Geef hierbij een onderbouwing (verslechtering welzijn, vruchtbaarheid, dierenartsenverklaring etc.) Dat kan via deze link.

  2. Met de melding geeft u aan dat u in aanmerking wilt komen voor het begeleidingstraject.

  3. Na de melding neemt een medewerker van Wageningen UR contact met u op, over de mogelijkheden voor uw bedrijf om deel te nemen aan het begeleidingstraject.

  4. Na dit gesprek bepaalt u pas of het voor uw bedrijf zinvol is om deel te nemen aan het begeleidingstraject.

  Het is van groot belang dat alle bedrijven die problemen ondervinden zich melden! Met uw hulp kunnen wij de werkelijke omvang van het probleem in beeld brengen bij de overheid! Dus aarzel niet en meldt u zich bij de NVWA.

  Voor vragen over dit traject kunt u contact opnemen met het kantoor van de NVV: 0342 - 418 478 of info@nvv.nl.

  Download de NVWA-brief aan zeugenhouders hier

  NVV nieuws

  Terug

  Lid worden?
  Zij sponsoren de NVV

   archief
   juni 2018
   mei 2018
   maart 2018
   januari 2018
   december 2017
   november 2017
   oktober 2017
   september 2017
   augustus 2017
   juli 2017

   Twitter