NVV roept kabinet op varkenshouderij ruimte te geven


  17-09-2014
  NVV roept kabinet op varkenshouderij ruimte te geven

  De NVV is content dat het kabinet het belang van een sterke landbouwsector ziet.

  Dat zegt NVV-voorzitter Ingrid Jansen in een reactie op de Miljoenennota en de Rijksbegroting die gisteren, op Prinsjesdag, zijn gepresenteerd door het kabinet.

  Toonaangevend
  Landbouw en voedsel worden als toonaangevende topsectoren gezien. De overheid wil deze positie vasthouden en inzetten op een krachtig beleid dat gericht is op duurzaamheid en innovatie.

  Recept
  De NVV ziet hierin kansen voor de varkenshouderijsector. De varkenshouderij heeft deze koers ingezet met het Recept voor Duurzaam Varkensvlees.

  De NVV roept het kabinet op om de varkenshouderijsector de ruimte te geven om de ambities uit het recept, - koploper zijn op het gebied van duurzaamheid in 2020 - uit te werken en uit te voeren.

  Innovatie
  Dat betekent dat innovatie moet worden gestimuleerd en dat de sector niet moet worden dwarsgezeten met knellende regelgeving.

  Teleurgesteld
  Wel is de NVV teleurgesteld in het feit dat er gesneden wordt in het budget voor groen onderwijs. 'De toekomstige generatie heeft namelijk een sleutelrol in de transitie naar een duurzame varkenshouderij', meent Jansen.

  De NVV roept het kabinet op om dit besluit te heroverwegen.


  NVV nieuws

  Terug

  Lid worden?
  Zij sponsoren de NVV

   archief
   juni 2018
   mei 2018
   maart 2018
   januari 2018
   december 2017
   november 2017
   oktober 2017
   september 2017
   augustus 2017
   juli 2017

   Twitter