NVV en LTO flyeren bij expositie Varkens in Nood


  11-09-2014
  NVV en LTO flyeren bij expositie Varkens in Nood
  ‘Varkens, ze zijn er en je ziet ze óók.' Met dat motto hebben NVV-voorzitter Ingrid Jansen en voorzitter Maarten Rooijakkers van de LTO vakgroep Varkenshouderij vanmorgen geflyerd in Den Haag.

  Doel was om burgers uit te nodigen voor het Weekend van het Varken.

  Tentoonstelling
  De flyeractie was vanmorgen vroeg bij de tentoonstelling Het Vergeten Dier van Varkens in Nood voor het Centraal Station in Den Haag.

  Varkens, ze zijn er en je ziet ze óók’, zeggen Ingrid Jansen en Maarten Rooijakkers. Zij doelen daarmee op de slogan van Varkens in Nood: ‘Varkens je ziet ze niet, maar ze zijn er wel’.

  Onzin
  ‘Het is onzin dat je varkens niet kunt zien. Al jaren wordt het Weekend van het Varken georganiseerd en er zijn tientallen zichtstallen in Nederland waar mensen 365 dagen per jaar terecht kunnen om de varkenshouderij met eigen ogen te zien’, aldus Jansen en Rooijakkers.

  Weekend van het Varken
  De dieren, de boeren én hun gezin staan in het Weekend van het Varken centraal.

  Op 36 plekken in Nederland geven varkenshouders zaterdag 13 en zondag 14 september (11.00 tot 17.00 uur) burgers uitleg over hun bedrijf. Tevens zijn er allerlei activiteiten zoals een biggenrace of een barbecue.

  Burgers kunnen zaterdag en/of zondag dan ook zelf zien en ervaren hoe varkens op de boerderij gehouden en verzorgd worden.

  Op alle boerderijen zijn de boer en de boerin aanwezig om op alle vragen antwoord te geven. De deelnemende boerderijen zijn te vinden via www.stapindestal.nl.

  Maarten Rooijakkers (LTO) neemt zaterdag zelf deel aan het Weekend van het Varken op zijn bedrijf in Aarle-Rixtel. Ingrid Jansen (NVV) helpt zaterdag tijdens de open dag bij varkenshouder Klaas Damsteegt in Nieuw-Lekkerland (Zuid-Holland).

  NVV nieuws

  Terug

  Lid worden?
  Zij sponsoren de NVV

   archief
   juni 2018
   mei 2018
   maart 2018
   januari 2018
   december 2017
   november 2017
   oktober 2017
   september 2017
   augustus 2017
   juli 2017

   Twitter