Mijlpaal: POV is opgericht


  10-07-2014
  Mijlpaal: POV is opgericht
  De Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) is deze week opgericht door varkenshouders. NVV en LTO (ZLTO, LLTB en LTO Noord) faciliteren de oprichting.

  LTO en NVV steunen de nieuwe organisatie en zullen hun leden en alle varkenshouders in Nederland benaderen om lid te worden.

  Boer aan het roer
  De POV krijgt een structuur waarbij de leden-varkenshouders het via een Algemene Leden Vergadering (ALV) voor het zeggen krijgen. De boer aan het roer

  Taken
  De POV gaat een aantal taken die nu nog bij het Productschap Vee en Vlees liggen, overnemen. 

  De POV streeft naar een Europese erkenning om daarmee instrumenten in handen te krijgen om de positie van de Nederlandse varkenshouders richting markt en keten te versterken.

  Belangrijke rol
  In de Gemeenschappelijke EU Marktordening is een belangrijke rol weggelegd voor producentenorganisaties. Met deze geboden ruimte wordt door Brussel beoogd de positie van de primaire producenten in de keten te versterken.

  Bestuur
  Het beoogde bestuur van de POV bestaat uit leden van het Dagelijks Bestuur van de NVV en bestuurders van de vakgroep Varkenshouderij van LTO, te weten: Ingrid Jansen, Theo Duteweerd, Frank Donkers, Maarten Rooijakkers, Eric Douma en Mark Tijssen.

  De POV gaat erkenning aanvragen bij het Ministerie van Economische Zaken, zodra de erkenningsregeling is opengesteld. De verwachting is dat dit begin september het geval zal zijn.

  Website
  Vanaf vandaag is er ook een website van de POV. Deze is te vinden via: www.producentenorganisatievarkenshouderij.nl

  Op de website staat meer informatie over het hoe en waarom van de POV en wordt informatie gegeven over de informatiecampagne en het aanmeldingsproces. 

  Lees ook:
  Vragen en antwoorden over POV
  NVV nieuws

  Terug

  Lid worden?
  Zij sponsoren de NVV

   archief
   juni 2018
   mei 2018
   maart 2018
   januari 2018
   december 2017
   november 2017
   oktober 2017
   september 2017
   augustus 2017
   juli 2017

   Twitter