NVV: Géén provinciale rem op dieraantallen


  20-06-2014
  NVV: Géén provinciale rem op dieraantallen
  De NVV neemt met kracht afstand van het wetsvoorstel van staatssecretaris Dijksma, waarin zij provincies en gemeenten de bevoegdheid wil geven om het aantal landbouwhuisdieren in een gebied of op een veehouderijlocatie te kunnen reguleren.

  Dijksma wil eventuele ongewenste effecten voor de volksgezondheid beperken of voorkomen. De NVV vindt dit discutabel. Zeker zolang er géén wetenschappelijk bewijs is voor een verband tussen dieraantallen en volksgezondheid. 

  Regelgeving
  'In Nederland kennen we bovendien al heel veel regelgeving voor de veehouderij zoals de Wet geurhinder, de Wet ammoniak en veehouderij, de Wet luchtkwaliteit en de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren', licht voorzitter Ingrid Jansen het NVV-standpunt toe.

  'En dan hebben we het nog niet gehad over de verschillende provinciale verordeningen, zoals de Brabantse Zorgvuldigheidsscore, waartegen wij ons overigens óók nog steeds verzetten.' 

  Intrekken
  De NVV roept de staatssecretaris dan ook op om het wetsvoorstel in de huidige vorm in te trekken. 

  De NVV zal zich de komende tijd inspannen om er voor te zorgen dat het voorstel er niet toe leidt dat de varkenshouderij op slot wordt gezet en dat afbreuk wordt gedaan aan onze voedselvoorziening en economisch belang. 

  Recept
  'Dit wetsvoorstel doorkruist ook onze ambities zoals verwoord in het 'Recept voor duurzaam varkensvlees', waar het thema Gezond en Transparant een belangrijk onderdeel is.

  Consultatieronde
  De eerste actie die de NVV zal ondernemen, is het leveren van input op het wetsvoorstel bij de consultatieronde op 14 juli aanstaande.
  NVV nieuws

  Terug

  Lid worden?
  Zij sponsoren de NVV

   archief
   juni 2018
   mei 2018
   maart 2018
   januari 2018
   december 2017
   november 2017
   oktober 2017
   september 2017
   augustus 2017
   juli 2017

   Twitter