Sharon Dijksma promoot Nederlands varkenvlees


  16-01-2015
  Sharon Dijksma promoot Nederlands varkenvlees
  Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) heeft op de internationale landbouw-consumentenbeurs Grüne Woche in Berlijn uitgebreid stilgestaan bij de kwaliteit en duurzaamheid van Nederlandse varkensvlees.

  In een rondgang over het Holland Plein nam Dijksma haar Duitse collega Christian Schmidt en burgemeester Michael Müller van Berlijn mee naar de stand van de varkensvleesketen.

  In de stand presenteerde voorzitter Eric Douma van het Platform Varkensvleesketen de Duitse vertaling van het Recept voor Duurzaam Varkensvlees.

  Dijksma benadrukte bij haar Duitse collega de duurzame ambities van de Nederlandse sector. Zij reikte het eerste Duitstalige exemplaar van het ‘Rezept für nachhaltig produziertes Schweinefleisch’ uit aan Schmidt.

  APPelgooier
  Dijksma en Schmidt namen ook de tijd varkens met appels te voeren. Dit gebeurde met een live-verbinding met de Vair-varkensstallen van Marijke en Michiel Nooijen in het Brabantse Erp.

  Nooijen ontwikkelde een app (de APPelgooier), waarmee mensen overal ter wereld via hun smartphone, iPad of tablet een appel kunnen gooien in de stal.

  Schmidt en Dijksma drukten samen op de button en zagen hoe honderden kilometers westelijker de varkens zich tegoed deden aan de appel.

  Inspanningen
  De varkensvleesketen is de staatssecretaris zeer erkentelijk voor haar inspanningen om het duurzaam geproduceerde Nederlandse varkensvlees in binnen- en buitenland onder de aandacht te brengen.

  Een van die inspanningen was ondersteuning vanuit haar ministerie om de varkensvleesketen te laten deelnemen aan de Grüne Woche.

  Platform
  De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV), de Nederlandse Vakbond Varkenshouders, LTO vakgroep Varkenshouderij, en de brancheorganisatie voor voerfabrikanten Nevedi staan dit jaar voor het eerst én samen als Platform Varkensvleesketen op de Grüne Woche.

  Daar promoten zij onder de noemer ‘Pork from Holland’, gezamenlijk het duurzame Nederlandse varkensvlees.

  De varkensvleesketen is te vinden in de Messe Berlin, Hal 18, stand 101-11.

  FOTO'S:


  NVV-voorzitter Ingrid Jansen (rechts) doet de Duitse landbouwminister Christian Schmidt en staatssecretaris Dijksma voor hoe je een appel, via de APPelgooier van Vair naar de varkens gooit.  Sharon Dijksma en Christian Schmidt drukken op de button, terwijl de burgemeester van Berlijn toekijkt.  Schmidt probeert het zelf nog een keer.  Christian Schmidt (midden) krijgt van Dijksma het eerste exemplaar van de Duitstalige versie van het Recept voor Duurzaam varkensvlees. Eric Douma (rechts), Directeur Henk Flipsen van Nevedi (2e van rechts) en de burgemeester Michael Müller (2e van links) kijken toe.

  Bekijk een uitgebreid fotoverslag op onze Facebookpagina.   Sharon Dijksma promoot Nederlands varkenvleesSharon Dijksma promoot Nederlands varkenvleesSharon Dijksma promoot Nederlands varkenvleesSharon Dijksma promoot Nederlands varkenvlees
  NVV nieuws

  Terug

  Lid worden?
  Zij sponsoren de NVV

   archief
   juni 2018
   mei 2018
   maart 2018
   januari 2018
   december 2017
   november 2017
   oktober 2017
   september 2017
   augustus 2017
   juli 2017

   Twitter