NVV zit in de lift: meer leden melden zich


  20-05-2014
  NVV zit in de lift: meer leden melden zich

  De NVV zit in de lift. De Nederlandse Vakbond Varkenshouders groeit in ledenaantal.

  Dat maakte vice-voorzitter Theo Duteweerd gisteravond bekend tijdens de Algemene Ledenvergadering van de NVV in Heteren.

  De laatste maanden heeft een flink aantal nieuwe leden zich gemeld bij de NVV. ‘Varkenshouders hebben blijkbaar vertrouwen in de koers die wij momenteel varen’, zegt Duteweerd.

  Voorzitter
  Hij doelt hiermee onder meer op de benoeming van Ingrid Jansen (29). Zij werd gisteravond unaniem tot voorzitter gekozen door de leden en volgt daarmee Bennie van Til op, die begin dit jaar plotseling aftrad in verband met gezondheidsklachten.

  Imago en credits
  Jansen zet onder meer in op het verbeteren van het imago van de varkenshouderij. Ook wil zij bereiken dat maatschappij en politiek de Nederlandse varkenshouderij de credits geven die ze verdient.

  ‘De hele wereld komt hier kijken, hoe wij het doen. Wij geven de varkenshouders daar al de credits voor. Nu maatschappij en politiek nog.’

  Ledengroei
  De ledengroei is ook een gevolg van de forse inzet van de NVV op communicatie en pr. Daarnaast heeft de NVV sinds kort het lidmaatschap van NVV-leden exclusiever gemaakt door diensten te leveren die alleen aan hén zijn voorbehouden.

  Prijzen
  Zo worden varkensnoteringen en andere prijsontwikkelingen alleen nog aangeboden aan leden. Ook stelt de NVV leden exclusief voorbeeldbrieven ter beschikking om bijvoorbeeld bezwaar te maken tegen organisaties of overheid.

  Dit alles, in combinatie met de al bestaande intensieve, sectorale en onafhankelijke belangenbehartiging én verdergaande samenwerking met andere ketenpartijen zijn meer redenen voor de ledenaanwas bij de NVV.

  Positieve flow
  Duteweerd signaleert een ‘positieve flow’ bij de NVV. ‘Ik kijk met een heel goed gevoel terug op de Algemene Ledenvergadering, gisteravond. Er was een zeer grote opkomst, een goede stemming en een echt saamhorigheidsgevoel’, aldus de vice-voorzitter.

  Buitenstaander
  Volgens hem zien de leden het helemaal zitten met de nieuwe voorzitter. ‘Ze noemen haar jong en fris. Daarnaast vinden ze het positief dat Ingrid een relatieve buitenstaander is.’  Jansen heeft zelf geen varkensbedrijf en kan zich daardoor voor de volle 100 procent bestuurlijk inzetten.

  Vasthouden
  Ingrid Jansen sluit zich bij de woorden van Theo Duteweerd aan. ‘Ik kijk ook heel positief terug op gisteravond. Dit gevoel moeten we vasthouden.’ Hoewel ze gisteravond al vele handen heeft gedrukt, vindt Jansen het spijtig dat zij nog niet met iedereen heeft kunnen kennismaken. ‘Maar de komende periode zal ik náást het opstellen van onze toekomstvisie ook veel werkbezoeken afleggen bij leden.’

  Facebook
  Kijk op onze Facebook-pagina voor een uitgebreid fotoverslag van de Algemene Ledenvergadering.

  Wilt u ook lid worden, klik hier voor informatie


  NVV nieuws

  Terug

  Lid worden?
  Zij sponsoren de NVV

   archief
   juni 2018
   mei 2018
   maart 2018
   januari 2018
   december 2017
   november 2017
   oktober 2017
   september 2017
   augustus 2017
   juli 2017

   Twitter