NVV wil ontheffing ongediertebestrijding


  11-12-2014
  NVV wil ontheffing ongediertebestrijding
  De NVV wil dat varkenshouders ook ná 1 januari 2015 ratten en ongedierte kunnen bestrijden die buiten schuren en stallen lopen.
   
  ‘Ongedierte, zoals ratten brengen ziektes over en knagen aan kabels. Ongedierte pas ín de stal bestrijden, kan voor de varkens en de varkenshouders te laat zijn’, zegt NVV-voorzitter Ingrid Jansen.
   
  Ongedierte wordt genoemd als mogelijke oorzaak van het overbrengen van het vogelgriepvirus H5N8 in pluimveestallen in Nederland.

  Zeer ongewenst
  Gelet op deze situatie vindt de NVV het zeer ongewenst dat het gebruik van bestrijdingsmiddelen zoals rodenticiden wordt verboden.
   
  ‘Wij maken ons met dit op handen zijnde verbod ernstige zorgen over het diergezondheid en de voedselveiligheid. Door bestrijdingsmiddelen buiten de stallen te verbieden, hebben ziektekiemen, bacteriën en virussen vrij spel. Dit vinden wij onverantwoord’, zegt NVV-voorzitter Ingrid Jansen.
   
  Ontheffing
  De NVV verzoekt staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur & Milieu dan ook om varkenshouders per 1 januari een ontheffing te verlenen voor het gebruik van ongediertebestrijdingsmiddelen.

  Lees ook:
  Boer mag ongedierte onder voorwaarden blijven bestrijden (18 december 2014)

   


  NVV nieuws

  Terug

  Lid worden?
  Zij sponsoren de NVV

   archief
   juni 2018
   mei 2018
   maart 2018
   januari 2018
   december 2017
   november 2017
   oktober 2017
   september 2017
   augustus 2017
   juli 2017

   Twitter