NVV draagt Ingrid Jansen voor als nieuwe voorzitter


  25-04-2014
  NVV draagt Ingrid Jansen voor als nieuwe voorzitter

  Het bestuur van de NVV draagt Ingrid Jansen (29) uit Den Haag voor als nieuwe voorzitter van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders.

  Het Landelijk Bestuur heeft de voordracht door de vertrouwenscommissie van Jansen gisteravond unaniem ondersteund. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 19 mei 2014, zal Ingrid Jansen door het Landelijk Bestuur aan de leden worden voorgedragen als kandidaat. Jansen is de beoogd opvolger van Bennie van Til, die in januari zijn functie neerlegde in verband met gezondheidsproblemen.

  Geen varkenshouder

  Jansen is de eerste vrouwelijke kandidaat-voorzitter in de 20-jarige historie van de NVV én de eerste kandidaat-voorzitter die niet actief is als varkenshouder. Ingrid Jansen kent de Nederlandse varkenssector goed. Zij groeide op, op het varkensbedrijf van haar ouders in West-Brabant.
  De kandidaat-voorzitter is tot op heden senior beleidsmedewerker van de VVD-fractie in de Tweede Kamer. Daarvoor werkte zij op het ministerie van Financiën en was zij beleidsmedewerker in het Europees Parlement.

  Voorbeeld
  ‘De Nederlandse varkenshouderij is hét voorbeeld in de wereld. Wíj geven daarvoor alle credits aan onze varkenshouders, die op moderne (familie)bedrijven voldoen aan de hoogste eisen’, zegt Jansen. ‘En wij gaan ervoor zorgen dat zij die credits ook gaan krijgen van de burger en de consument.'

  Toekomstvisie

  Het hoge niveau van de Nederlandse varkenshouderij en het belang daarvan voor de Nederlandse maatschappij en economie wordt een speerpunt in de toekomstvisie van de NVV.

  Deze visie zal Jansen in september tijdens het jubileumfeest van de NVV presenteren. De komende maanden gebruikt Jansen al haar tijd om die visie op te stellen. In de tussenliggende periode blijft de woordvoering namens de NVV dan ook bij vice-voorzitter Theo Duteweerd.

  Download hier het volledige persbericht.


  NVV nieuws

  Terug

  Lid worden?
  Zij sponsoren de NVV

   archief
   juni 2018
   mei 2018
   maart 2018
   januari 2018
   december 2017
   november 2017
   oktober 2017
   september 2017
   augustus 2017
   juli 2017

   Twitter